Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yaş maya (kuru da olabilir)
- 1 küçük fincan kadar toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz (çok dolu olmasın)
- Alabildiği kadar da un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ve suyu ılık olacak formda biraz ısıtalım.
- İlk olarak şeker ve mayayı ekleyelim.
- Sonrasında kalan materyalleri ekleyelim unu denetimi ekleyelim çok sert bi hamur olmayacak halde ele yapismayan kıvama gelince kapağını kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma süreci bittikten sonra dilediğiniz üzere hal verip iç harç koyabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






