Pamuk Gibi Yumuşak Ev Ekmeği

Pamuk Üzere Yumuşak Mesken Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
- 1,5 su bardağı ılık su (350 ml)
- 20 gram instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt (1 yemek kaşığı su ile açılmış)
Pamuk Üzere Yumuşak Mesken Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyun içine kuru mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyerek etkinleşmesini sağlayın.
- Unu geniş bir kaba alın tuzu ekleyin.
- Mayalı suyu azar azar ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Yoğururken ellerini suya batırarak yoğur ki eline yapışmasın hamur.
- Hamurun üzerini streç sinema yahut pak bir bezle örtün.
- Sıcak bir yerde 40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru un döktüğün tezgaha al, hafif yoğurarak havasını alın.
- Yoğururken tekrar ellerini suya batırarak yaparsan daha kolay olur yapışmaz.
- Ben tek büyük yuvarlak ekmek yaptım ancak 2 modül yuvarlak da yapabilirsiniz.
- Şekil verdiğin hamuru yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerini ıslak bezle örtüp 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Yoğurdu su ile açıp ekmeğin üzerine sürün.
- Fırını 190°c’ye evvelden ısıtın.
- İlk 20 dakika fırına bir kap su koyarak pişirin.
- Son 20 dakika suyu çıkararak pişirmeye devam edin.
- Altına vurduğunda tok bir ses çıkıyorsa ekmeğin pişmiştir. Fırından çıkınca üzerine hafif tereyağı sürebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pamuk Üzere Yumuşak Mesken Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

