Pamuk Gibi Poğaça

Pamuk Üzere Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5,5-6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

Arası için:

  • Kaşar peyniri

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, llik şu, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
  3. Ben bu tanımımda 200 ml’lik klasik şu bardaklarından kullandım. Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir halde karıştırma kabımıza ekleyelim.
  4. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  5. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  6. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile sararak yaklağık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının gikması için 1-2 defa daha yoğuralım.
  8. Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme etabına geçelim.
  9. Hamurumuzu 20 eşit modüle ayıralım ve elimizle beze haline getirelim.
  10. Hamurunuzu keserken siz yapacağınız poğaça büyüklüğüne nazaran beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.
  11. Bezenin birini alarak elimizle yavaşça genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım.
  12. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım fakat siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  13. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  14. Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim.
  15. 50° çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz üzerini pak bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  16. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
  17. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarışını sürelim.
  18. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında yaklaşık 20 dakika kadar denetimli bir biçimde pişmeye bırakalım.
  19. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.
    Deneyeceklere afiyet olsun☘️☘️☘️.

Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Maya Nasıl Yapılır? (Tüm Detaylarıyla)
Ispanaklı Börek Tadında Akıtma
Hem Kolay Hem Lezzetli Patatesli Milföy Mantısı
Kıymalı Dürüm (Tadına Doyum Olmayan Dürüm)
9 Malzemeli Lokanta Usulü Ev Yapımı Süzme Mercimek Çorbası
Soya Soslu Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |