Pamuk Gibi Fiyonk Poğaça
Pamuk Üzere Fiyonk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta akı (sarısı üstün sürülecek)
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un (unun markasına nazaran değişebilir lütfen denetimli ekleyin)
Arasına;
- Tereyağ
Pamuk Üzere Fiyonk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker, tuz ve mayayı yeterlice karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 5dk kadar bekleyin. Kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Küçük bezeler koparım elinizle yahut rulo tahta ile açın içine 1 çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağa sürün.
- Fiyonk biçimini fotoğraftaki üzere verip tepside 15 dk üstünü bir bezle kapatıp bekletin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam, haşhaş yahut çörekotu serpin.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fansız ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🤌🏻🤌🏻
Pamuk Üzere Fiyonk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














