Pamuk Gibi Beyaz Peynirli Açma

Pamuk Üzere Beyaz Peynirli Açma Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 200 ml ılık su
  • 200 ml ılık süt
  • 150 ml sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 21 gram kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 800-900 gram un

Ayrıca:

  • 19 küçük modül yumuşak tereyağı

Üzeri için:

  • Susam

İç harcı:

  • 400 gram beyaz peynir
  • Biraz doğranmış maydanoz

Pamuk Üzere Beyaz Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanması hamur materyallerinin tamamını bir kaba alarak yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  2. Üzerini kapatıp, hacmi iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Hamur bezeleri oluşturma mayalanan hamuru 19 eşit bezeye ayırın ve 20 dakika dinlendirin.
  4. İç harcın hazırlanması beyaz peyniri ufalayarak doğranmış maydanoz ile karıştırın.
  5. Hamurun açılması ve şekillendirilmesi her bir bezeyi elinizle yavaşça bastırarak içerisine bir modül tereyağı koyun ve tabak büyüklüğünde açın.
  6. Önce sağ tarafı ortaya yanlışsız katlayın, akabinde sol tarafı üzerine kapatın.
  7. Ortasına iç harçtan koyun.
  8. Hamurun alt kısmını üst hakikat kapatın, akabinde üst kısmı da üzerine kapatın.
  9. Pişirme hazırlanan açmaları yağlı kağıt serili tepsiye dikiş yeri alta gelecek biçimde yerleştirin ve yavaşça bastırarak düzleştirin.
  10. Üzerini kapatıp 20 dakika daha dinlendirin.
  11. Yumurta sarısını 2 yemek kaşığı süt ile çırpıp açmaların üzerine sürün.
  12. Arzuya nazaran çörek otu serpiştirin.
  13. Önceden ısıtılmış 200°c fanlı fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  14. Fırından yeni çıkmış, pamuk üzere açmaların tadını çıkarın!.

Pamuk Üzere Beyaz Peynirli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı)
Terbiyeli Sebze Çorbası
Sebze Mücveri
Etli Armutlu Diyet Protein Salata
Fırında Karışık Sebze Kızartması
Lahana Dolmasını Birde Böyle Deneyin
Hdabla | © 2025 |