Palamut Izgara

Palamut Izgara Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kilo palamut
- Tuz
Servis için;
- 1 top kıvırcık
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- Mor turp
- Sıvı yağ
- Tuz
- Limon
Palamut Izgara Tanımı Nasıl Yapılır?
- Palamutları temizleyelim (ben aldığım yerde temizlettim ve doğrattım) ve doğrayalım .
- Ardından yıkayıp tuzlayalım kenarda beklesinler.
- Izgara ateşimizi yakalım ,sac ısınana kadar salatamızı hazırlayalım yıkayalım .
- Suyu geçince derin bir kaba doğrayalım.
- Üzerine havuç rendeleyelim, turp rendeleyelim ,sonra doğrayıp kenarda bekletelim.
- Isınan sacın üzerini yağlayalım ve palamutları dizelim.
- Kızarana kadar artlı önlü pişirelim.
- Ardından salatamızın tuz ve yağını ekleyip karıştıralım.
- Salata limon ile palamutları servis edelim. (sıcak servis edelim).
Afiyet olsun.
Palamut Izgara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





