Padişah Kavuğu
Padişah Kavuğu Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (türü fark etmez)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı krema
- 2 paket kedidili
- 8-10 adet çilek
- 1 adet muz
- Kedidilini ıslatmak için süt
Üzeri için
- Çilek
- Böğürtlen
- Frambuaz
- File badem
- Pudra şekeri
Padişah Kavuğu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri karıştırıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağı ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan 1 çay bardağı kremayı mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Kedidillerini yuvarlar kek kalıbına diziliyor kremayı ve meyveleri ekliyoruz bir kat daha kedi lisanını dizip üzerine krema ekliyoruz ve düz bir yer elde ediyoruz.
- Tüm süreci her iki tarafa strej sinema ile sarıp iyicene sıkıştırıyoruz 4-5 saat dolapta dinlendirip süslemesini yapıyoruz afiyet olsun.
Padişah Kavuğu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















