Padişah Kavuğu

Padişah Kavuğu Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (türü fark etmez)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 paket kedidili
  • 8-10 adet çilek
  • 1 adet muz
  • Kedidilini ıslatmak için süt

Üzeri için

  • Çilek
  • Böğürtlen
  • Frambuaz
  • File badem
  • Pudra şekeri

Padişah Kavuğu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri karıştırıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağı ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuduktan 1 çay bardağı kremayı mikser yardımı ile çırpıyoruz.
  4. Kedidillerini yuvarlar kek kalıbına diziliyor kremayı ve meyveleri ekliyoruz bir kat daha kedi lisanını dizip üzerine krema ekliyoruz ve düz bir yer elde ediyoruz.
  5. Tüm süreci her iki tarafa strej sinema ile sarıp iyicene sıkıştırıyoruz 4-5 saat dolapta dinlendirip süslemesini yapıyoruz afiyet olsun.

Padişah Kavuğu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye)
Kadayıflı Muhallebili Revani
Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta
Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye
Pazı Sarması
Enginarlı Pilav
Hdabla | © 2025 |