Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek

Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet günlük yufka
  • 1 kase beyaz peynir (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ (eritilmiş)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı ( kalan sosa ekleyip çırpın)

Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları dörde bölün.
  2. Sosu için gerekli materyalleri karıştırın.
  3. Peynirleri birleştirip hazırlayın.
  4. Yufkayı serip üzerine sostan sürün.
  5. Üçgen tarafın ucundan aşağıya yanlışsız pilise formunda büzün.
  6. 2 yaprak elde edeceksiniz.
  7. Yaprağın uçlarını üst üste koyup içine peynirli harçtan yerleştirin.
  8. Ucunu kapatıp yanlarını yavaşça içe gerçek kıvırın.
  9. Sonrasında genişçe rulo yapın.
  10. Ters çevirince midye formu alacaktır.
  11. Hepsini birebir formda hazırlayın.
  12. Tepsiye yerleştirip yumurta sarısını sürün.
  13. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30dk).
  14. İlk sıcağı geçince servis yapın.

Afiyet olsun 🌸 📌iç materyalini dilediğiniz üzere hazırlayabilirsiniz.

Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu, Limonlu, Kuş Üzümlü, Hindistan Cevizli Enfes Kek
Akdeniz Usulü Makarna Salatası
Tavada Beyaz Peynirli Yoğurtlu Çörek Tarifi
Meşur Erzurum Un Helvası
Balon Pişi
Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı
Hdabla | © 2025 |