Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek
Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
- 1 kase beyaz peynir (ezilmiş)
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ (eritilmiş)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı su
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı ( kalan sosa ekleyip çırpın)
Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları dörde bölün.
- Sosu için gerekli materyalleri karıştırın.
- Peynirleri birleştirip hazırlayın.
- Yufkayı serip üzerine sostan sürün.
- Üçgen tarafın ucundan aşağıya yanlışsız pilise formunda büzün.
- 2 yaprak elde edeceksiniz.
- Yaprağın uçlarını üst üste koyup içine peynirli harçtan yerleştirin.
- Ucunu kapatıp yanlarını yavaşça içe gerçek kıvırın.
- Sonrasında genişçe rulo yapın.
- Ters çevirince midye formu alacaktır.
- Hepsini birebir formda hazırlayın.
- Tepsiye yerleştirip yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30dk).
- İlk sıcağı geçince servis yapın.
Afiyet olsun 🌸 📌iç materyalini dilediğiniz üzere hazırlayabilirsiniz.
Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















