Özel Kısır Tarifi (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan)

Özel Kısır Tanımı (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük soğan
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kuru nane
  • Nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Marul ve isteğe bağlı yeşillikler
  • 1 büyük domates

Özel Kısır Tanımı (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan) Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı kısırlık bulgurun üzerine üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip üstünü kapatalım, suyunu çekip yumuşamaya bırakalım.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım, üzerine salçaları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. İyice özdeşleşince baharatları ve tuzu ekleyelim, yeterlice kavrulan karışımın üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip özdeşleşene kadar karıştırıp altını kapatalım.
  4. Salçalı harcı yumuşayan bulgurların üzerine ekleyelim.
  5. Nar ekşisi ve yarım limon suyu ekleyip tüm materyalleri uygunca karıştıralım.
  6. Kısırın sıcağı çıkınca ince doğradığımız marulları ve küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  7. Arzu ettiğiniz başka yeşillikleri de ekleyebilirsiniz ben maydanoz vb sevmediğim için yalnızca marul ve yeşil soğan ekledim.
  8. Sıcakken eklerseniz yeşillikleriniz solacaktır o yüzden sıcağının çıkmasını bekleyin.
  9. Tüm materyalleri eklenen kısırınız hazır.
  10. Salçası ve soğanı piştiği için mideyi rahatsız etmeyen, çiğ bir tadı olmayan bu kısıra eminim siz de bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun! 👩🏻‍🍳❤️.

Özel Kısır Tanımı (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Kabak Mezesi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Fırında Biber Dolması
Melsika Fasulyeli Salata
Kuşbaşılı Pide İç Harcı
Soğan Dolması
Hdabla | © 2025 |