Özel Kısır Tarifi (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan)
Özel Kısır Tanımı (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 büyük soğan
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kuru nane
- Nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Marul ve isteğe bağlı yeşillikler
- 1 büyük domates
Özel Kısır Tanımı (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan) Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı kısırlık bulgurun üzerine üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip üstünü kapatalım, suyunu çekip yumuşamaya bırakalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım, üzerine salçaları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- İyice özdeşleşince baharatları ve tuzu ekleyelim, yeterlice kavrulan karışımın üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip özdeşleşene kadar karıştırıp altını kapatalım.
- Salçalı harcı yumuşayan bulgurların üzerine ekleyelim.
- Nar ekşisi ve yarım limon suyu ekleyip tüm materyalleri uygunca karıştıralım.
- Kısırın sıcağı çıkınca ince doğradığımız marulları ve küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Arzu ettiğiniz başka yeşillikleri de ekleyebilirsiniz ben maydanoz vb sevmediğim için yalnızca marul ve yeşil soğan ekledim.
- Sıcakken eklerseniz yeşillikleriniz solacaktır o yüzden sıcağının çıkmasını bekleyin.
- Tüm materyalleri eklenen kısırınız hazır.
- Salçası ve soğanı piştiği için mideyi rahatsız etmeyen, çiğ bir tadı olmayan bu kısıra eminim siz de bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun! 👩🏻🍳❤️.
Özel Kısır Tanımı (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan) Fotoğraflı Yapılışı

















