Özbek Pilavı Bademli

Özbek Pilavı Bademli Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg kuzu eti
- 1 kg havuç
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı üzüm
- 1 paket çiğ badem
- 3 su bardağı basmati pirinç
- Tereyağı
- 4 çay kaşığı tuz
Özbek Pilavı Bademli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler pişirilir.
- Piştikten sonra tavada kızartılır.
- Ayrı tavada soğanları ay biçiminde kesip kavuruyoruz arkasında kestiğimiz havucları da ekleyip kavuruyoruz.
- Bademler suda ıslanır sonra soyulur.
- 1 yemek kaşığı tereyağında 5 dk kavrulur.
- Büyük bir tencereye kızarttığımız eti yerleştirelim akabinde kavrulmuş soğanı havucu, kavrulmuş badem ve üzümleri de ekleyelim.
- En son yıkadığımız pirinçleri tavada tereyağında kavuralım 10 dk.
- Onu da büyük tencereye alalım üzerini 1 parmak geçecek formda sıcak su ek edelim. Afiyet olsun.
Özbek Pilavı Bademli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








