Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ + 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet piyazlık doğranmış soğan
- 600 gram kuşbaşı et
- 3 adet havuç (rende ya da çubuk kesim)
- 4 su bardağı basmati pirinç
- 6.5 su bardağı et suyu
- 2 baş sarımsak (bütün halde kullanılacak)
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kimyon
- 3 adet kurutulmuş arnavut biberi (tercihen)
- Tuz
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede etleri kavurduktan sonra bol suda haşlayalım. Suyunu pilavda kullanacağız.
- Ayrı bir tencerede tereyağı eritelim, sıvı yağ ekleyelim. Piyazlık doğranan soğanları büsbütün eriyene kadar kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları ek edip kavuralım akabinde eti ek edelim.
- Yıkadığımız basmati pirinçleri, arnavut biberlerini, kimyon ve tuzu ekleyip karıştıralım. Sarımsağı bütün halde pirinçlerin ortasına batıralım. 6. 5 su bardağı kaynar et suyunu ekleyelim. Kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun 🥰.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

