Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ + 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 600 gram kuşbaşı et
  • 3 adet havuç (rende ya da çubuk kesim)
  • 4 su bardağı basmati pirinç
  • 6.5 su bardağı et suyu
  • 2 baş sarımsak (bütün halde kullanılacak)
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kimyon
  • 3 adet kurutulmuş arnavut biberi (tercihen)
  • Tuz

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede etleri kavurduktan sonra bol suda haşlayalım. Suyunu pilavda kullanacağız.
  2. Ayrı bir tencerede tereyağı eritelim, sıvı yağ ekleyelim. Piyazlık doğranan soğanları büsbütün eriyene kadar kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları ek edip kavuralım akabinde eti ek edelim.
  3. Yıkadığımız basmati pirinçleri, arnavut biberlerini, kimyon ve tuzu ekleyip karıştıralım. Sarımsağı bütün halde pirinçlerin ortasına batıralım. 6. 5 su bardağı kaynar et suyunu ekleyelim. Kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun 🥰.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İftar Davet Masam
Maş Fasulyesi Salatası
Cookie (Videolu)
Nohut Tava (Videolu)
Karpuzlu Mojito Kokteyl
Kremalı Tavuklu Makarna
Hdabla | © 2025 |