Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Özbek kuru üzüm (1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • Kuş üzümü (1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 2 baş sarımsak
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tane kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kaya tuzu

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etlerimizi kızgın tavaya koyup hiç ellemeden mühürlüyoruz ve kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz,dinlendiriyoruz.
  2. Zeytinyağı kızdırıp soğanları yumuşatıp tereyağını ekliyoruz.
  3. Minik minik doğradığımız soğanları ve etimizi ekliyoruz kavuruyoruz.
  4. Doğranmış havuçları ekleyip kavuruyoruz.
  5. Üzümümüzü ekleyip birkaç cins kavuruyoruz.
  6. Diş sarımsaklarımızı ve pişmiş nohutlarımızı ekliyoruz 2-3 dakika kavuruyoruz.
  7. Yıkanmış pirinç ve baharatları ekleyip pişiriyoruz, demlendirip dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süper Ağlayan Pasta
Kuru Meyveli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye (Buzluk İçin Uygun)
Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Bit Kurabiye
Şeftalili Kedi Dili Pasta
Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |