Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Özbek kuru üzüm (1/4 (çeyrek) su bardağı)
- Kuş üzümü (1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 2 baş sarımsak
- 4 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tane kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kaya tuzu
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerimizi kızgın tavaya koyup hiç ellemeden mühürlüyoruz ve kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz,dinlendiriyoruz.
- Zeytinyağı kızdırıp soğanları yumuşatıp tereyağını ekliyoruz.
- Minik minik doğradığımız soğanları ve etimizi ekliyoruz kavuruyoruz.
- Doğranmış havuçları ekleyip kavuruyoruz.
- Üzümümüzü ekleyip birkaç cins kavuruyoruz.
- Diş sarımsaklarımızı ve pişmiş nohutlarımızı ekliyoruz 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Yıkanmış pirinç ve baharatları ekleyip pişiriyoruz, demlendirip dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








