Otlu Kırma Börek (Hazır Yufkadan)

Otlu Kırma Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- Yarım kg ıspanak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 4-5 kısım pırasanın yeşil kısımları
- 200-300 gram kadar trakya sert inek peyniri (böreklik lor peyniri de olur )
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz (kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- Sosu için yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Otlu Kırma Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm yeşillikleri güzelce yıkayıp süzdürüp, ince ince doğruyoruz.
- Doğradığımız yeşillikleri derin bir kaba alıp, üzerine küçük küçük doğranmış peyniri ekliyoruz ve tuzu da ek edip harmanlıyoruz.
- Bir kasede sosunu kaşıkla karıştırıp hazırlıyoruz.
- Yufkalarımızı tek tek soslayıp, içine harçtan koyup biçimini vereceğiz. Bunun için bir masaya yada tezgaha /sofraya alıyoruz.
- Yufkamızın yarısına sostan bir iki kaşık döküp, fırça yardımıyla yaydırıyoruz ve üzerine harçtan 2-3 avuç kadar gereç koyuyoruz (görselde nasıl olacağını açıkça yer alıyor)
- Yufkanın boşta kalan öteki yarısıyla harçlı kısmın üzerini kapatıyoruz.
- Yarım ay biçiminde kapattığımız yufkayı üstten alttan büzdürüp bıçakla dilimlere ayırıyoruz.
- Dilimlediğimiz kesimleri tepsiye diziyoruz (ben yuvarlak fırın tepsisi kullandım 3,5 yufkadan tepsi doldu ve küçük bir borcama da kalan modülleri ekledim onları ayrıyeten pişirdim)
- Tüm yufkalara birebir süreci yapıp tepsiyi dolduruyoruz ve üzerine fırçayla çokça sos sürüyoruz.
- Bol bol sosladığımız böreğimizi altlı üstlü 180 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (benim fırında 35 dkda pişiyor kendi fırınınıza nazaran pişirip soğuduğunda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Otlu Kırma Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













