Osmanlı Pilavı
Osmanlı Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 10 adet badem
- 1 çay bardağı ceviz
- Yarım paket kuş üzümü
- 3-4 adet kuru kayısı
- 1 paket dolmalık fıstık
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 damla limon suyu
- Tuz
Osmanlı Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri 10 dk ılık suda ıslatın bol su da yıkayın.
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp eritelim.
- Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun daha sonra üzerine dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kuru kayısıları ufak ufak ufak doğrayın.
- Tencereye sırasıyla pirinçi, suda bekletilmiş cevizleri, bademi, kuru kayısı ve kuş üzümünü ekleyip pişirmeye devam edin.
- Tuz baharat ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Üzerine et suyunu ekledikten sonra 2 dakika yüksek ateşte pişirin.
- Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.Afiyet olsun 😋.
Osmanlı Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










