Osmanlı Pilavı

Osmanlı Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 adet badem
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım paket kuş üzümü
  • 3-4 adet kuru kayısı
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 damla limon suyu
  • Tuz

Osmanlı Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri 10 dk ılık suda ıslatın bol su da yıkayın.
  2. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp eritelim.
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun daha sonra üzerine dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Kuru kayısıları ufak ufak ufak doğrayın.
  5. Tencereye sırasıyla pirinçi, suda bekletilmiş cevizleri, bademi, kuru kayısı ve kuş üzümünü ekleyip pişirmeye devam edin.
  6. Tuz baharat ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  7. Üzerine et suyunu ekledikten sonra 2 dakika yüksek ateşte pişirin.
  8. Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.Afiyet olsun 😋.

Osmanlı Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sup
Ev Yapımı Kumpir
Rokalı Mısırlı Salata
Ayva Tatlısı
Mis Gibi Kabaran Pişi
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |