Osmanlı Demirhindi Şerbeti

Osmanlı Demirhindi Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 litre su
  • 500 gram ezilmiş demirhindi meyvesi
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 3 modül kuru zencefil
  • 5 adet kakule
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 2 adet yeşil elma

Osmanlı Demirhindi Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Demirhindiyi küçük kesimlere ayırın.
  2. Tüm demirhindiyi tülbentin ortasına yerleştirin.
  3. Ardından sırayla tarçın, zencefil, karanfil ve ince dilimlenmiş elmaları da ekleyin ve tülbenti sıkıca bağlayın.
  4. Büyük bir tencereye demirhindi bohçasını yerleştirin, üzerine suyu ve şekeri ekleyin.
  5. Yaklaşık 12 saat bu halde bekletin. Şayet vaktiniz varsa demirhindinin bir vakit suda bekletilmesi, özünü salmasını sağlar, aromayı derinleştirir ve meyvenin yumuşamasına yardımcı olur.
  6. Bekleme müddeti sonunda birebir suyun içinde demirhindi bohçasını 10 dakika kaynatın.
  7. Ardından altını kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak oda sıcaklığında dinlendirin.
  8. Şerbet ılınmaya başladığında (ılık hale geldiğinde), içerisinde bohça ile birlikte buzdolabına koyun ve +4°c’de soğutun.
  9. Soğuduktan sonra bohçayı düzgünce sıkarak çıkarın, şerbeti süzün ve servis etmeye hazır hale getirin.

Osmanlı Demirhindi Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Sekilli Kurabiyeler
Soslu Biberli Köfte
Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Kış Çorbası
Fit Bowl (Chia Tohumlu)
Hdabla | © 2025 |