Oruk (İçli Köfte)

Oruk (İçli Köfte) Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 kg dana kıyma
  • 200 gram kuyruk yağı ( kıyma halinde doğranacak)
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Köftesi için;

  • 1 kg esmer ince köftelik bulgur
  • 500 gram sarı ince köftelik bulgur
  • 500 gram irmik
  • 2 su bardağı un
  • 2 tane küçük uzunluk soğan
  • Fesleğen
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Oruk (İçli Köfte) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayacağız. Soğuması gerekiyor.
  2. Pilav tenceremize kıymayı alıyoruz,kuyruk yağınıda ekliyoruz kısık ateşte altını açıyoruz.
  3. Püf nokta;yağsız olacak yağ eklersek köfteyi çatlatır.
  4. Et suyunu salıp çekene kadar kendi yağı ile kavrulacak.
  5. Kavuralan ete yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  6. Kavrulunca pulbiber,karabiber,tuz ekliyoruz. Biraz daha çeviriyoruz. Altını kapatabiliriz.
  7. Yemeklik doğranan maydanozu artık ekleyip kapagını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Köftemize başlayabiliriz. Yoğurma kabına ,bulgurları ve irmiği ekliyoruz.
  9. Üzerine irmik şişene kadar sıcak su ekliyoruz ben 1. 5 lt ye yakın ekledim.
  10. Üzerini pak bir bez ile örtüp biraz 10 dk kadar dinlendireceğiz irmiği şişecek.
  11. Sonra üzerine ince ince doğranın soğanımızı, fesleğeni,tuzu,biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  12. Un ekleyeceğiz artık. Ve en az 35-40 dk kadar yoğuruyoruz fazla yoğrulması gerekiyor çatlamaması için güzelce ezilip hamur kıvamına gelmeli.
  13. Şimdi şekillendirmeye geçebiliriz.
  14. Yuvarlak tabanlı bir tabak ardı ile yahut şekillendirici içli köfte aletiniz varsa dilediğiniz üzere şeklillendirebilirsniz, içlerine bir tatlı kaşığı kadar kıyma koyup oruk biçimini veriyoruz.
  15. Kızartma tavamızı ocağa alıyoruz içerisine bol yağ koyuyoruz derin olacak köftelerin gömülmesi gerekiyor.
  16. İyice kızartıyoruz.
  17. Oruğumuz hazır deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Oruk (İçli Köfte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Burçak Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 2 1 Poğaça
Çin Usulü Sebzeli Tavuk
Un Kurabiyesi
Elmalı Kurabiye
Elmalı Tart
Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tarifleri
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.