Oruk (İçli Köfte)

Oruk (İçli Köfte) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kg dana kıyma
- 200 gram kuyruk yağı ( kıyma halinde doğranacak)
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1 demet maydanoz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Köftesi için;
- 1 kg esmer ince köftelik bulgur
- 500 gram sarı ince köftelik bulgur
- 500 gram irmik
- 2 su bardağı un
- 2 tane küçük uzunluk soğan
- Fesleğen
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Oruk (İçli Köfte) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayacağız. Soğuması gerekiyor.
- Pilav tenceremize kıymayı alıyoruz,kuyruk yağınıda ekliyoruz kısık ateşte altını açıyoruz.
- Püf nokta;yağsız olacak yağ eklersek köfteyi çatlatır.
- Et suyunu salıp çekene kadar kendi yağı ile kavrulacak.
- Kavuralan ete yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Kavrulunca pulbiber,karabiber,tuz ekliyoruz. Biraz daha çeviriyoruz. Altını kapatabiliriz.
- Yemeklik doğranan maydanozu artık ekleyip kapagını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Köftemize başlayabiliriz. Yoğurma kabına ,bulgurları ve irmiği ekliyoruz.
- Üzerine irmik şişene kadar sıcak su ekliyoruz ben 1. 5 lt ye yakın ekledim.
- Üzerini pak bir bez ile örtüp biraz 10 dk kadar dinlendireceğiz irmiği şişecek.
- Sonra üzerine ince ince doğranın soğanımızı, fesleğeni,tuzu,biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Un ekleyeceğiz artık. Ve en az 35-40 dk kadar yoğuruyoruz fazla yoğrulması gerekiyor çatlamaması için güzelce ezilip hamur kıvamına gelmeli.
- Şimdi şekillendirmeye geçebiliriz.
- Yuvarlak tabanlı bir tabak ardı ile yahut şekillendirici içli köfte aletiniz varsa dilediğiniz üzere şeklillendirebilirsniz, içlerine bir tatlı kaşığı kadar kıyma koyup oruk biçimini veriyoruz.
- Kızartma tavamızı ocağa alıyoruz içerisine bol yağ koyuyoruz derin olacak köftelerin gömülmesi gerekiyor.
- İyice kızartıyoruz.
- Oruğumuz hazır deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Oruk (İçli Köfte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













