Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında)

Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 su bardağı karışık bir biçimde frambuaz, frenk üzümü, böğürtlen, yaban mersini
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Nişastayı açmak için;

  • 1 çay bardağı su

Hamuru için;

  • 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç sosu için; tereyağı hariç bütün gereçleri tenceremize alıp orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz kıvam alan sosumuza tereyağını ekleyip yeterlice karıştırılır ve soğuması için bekletilir (ılımasıda yeterli)
  2. Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri derin bir kapta karıştırıp daha sonra kabartma tozunu ve denetimli bir biçimde unumuzu ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  3. Güveç kaplarını tereyağı ile yağlanıp un serpiştirilir ve fazla un alınır ( 1 çay kaşığı kâfi oldu benim kalıplarım)
  4. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük kesimler alınıp güveç kaplarının içine kenarları taşacak biçimde parmak uçlarımızla bastırıyoruz ve düz olmasına itina gösteriyoruz.
  5. Bütün güveç kaplarına tıpkı süreci yaptıktan sonra hamurları bir kaç çatal darbesi ile uyguluyoruz. Bu süreçte bittikten sonra güveç kaplarına 2-3 yemek kaşığı kadar hazırladığımız sostan koyuyoruz.
  6. Sosumuzun üzerine kalan hamuru elimizle ovuşturup serpiştiriyoruz bütün güveçlere tıpkı süreçleri yaptıktan sonra evvelden ısıtılmış 175 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar dikkatli bir biçimde pişiriyoruz.
  7. Pişen turtalar soğumaya bırakılır ve soğuyan turtalarımızı rahatlıkla çıkarmak için kalıbın kenarından bıçak gezdiriyoruz ve elimizle zıt çevirip kalıptan çıkarıp servis ediyoruz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun. ☺️.

Not:Güveç kaplarıyla tek tek uğraşmak istemeyen arkadaşlar için büyük bir borcam yahut turta kalıbınada tıpkı teknikle bir büyük olacak halde yapıla bilinir.

Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püf Noktalarıyla Yaş Pasta
Kakaolu Cevizli Kek
Damak Çatlatan Tahinli Kurabiye
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden)
Mangolu Chicken Curry
Nefis Kısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |