Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında)
Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 su bardağı karışık bir biçimde frambuaz, frenk üzümü, böğürtlen, yaban mersini
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tereyağı
Nişastayı açmak için;
- 1 çay bardağı su
Hamuru için;
- 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç sosu için; tereyağı hariç bütün gereçleri tenceremize alıp orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz kıvam alan sosumuza tereyağını ekleyip yeterlice karıştırılır ve soğuması için bekletilir (ılımasıda yeterli)
- Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri derin bir kapta karıştırıp daha sonra kabartma tozunu ve denetimli bir biçimde unumuzu ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz.
- Güveç kaplarını tereyağı ile yağlanıp un serpiştirilir ve fazla un alınır ( 1 çay kaşığı kâfi oldu benim kalıplarım)
- Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük kesimler alınıp güveç kaplarının içine kenarları taşacak biçimde parmak uçlarımızla bastırıyoruz ve düz olmasına itina gösteriyoruz.
- Bütün güveç kaplarına tıpkı süreci yaptıktan sonra hamurları bir kaç çatal darbesi ile uyguluyoruz. Bu süreçte bittikten sonra güveç kaplarına 2-3 yemek kaşığı kadar hazırladığımız sostan koyuyoruz.
- Sosumuzun üzerine kalan hamuru elimizle ovuşturup serpiştiriyoruz bütün güveçlere tıpkı süreçleri yaptıktan sonra evvelden ısıtılmış 175 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar dikkatli bir biçimde pişiriyoruz.
- Pişen turtalar soğumaya bırakılır ve soğuyan turtalarımızı rahatlıkla çıkarmak için kalıbın kenarından bıçak gezdiriyoruz ve elimizle zıt çevirip kalıptan çıkarıp servis ediyoruz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun. ☺️.
Not:Güveç kaplarıyla tek tek uğraşmak istemeyen arkadaşlar için büyük bir borcam yahut turta kalıbınada tıpkı teknikle bir büyük olacak halde yapıla bilinir.
Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















