Orman Meyveli Soslu Fındıklı Kek

Orman Meyveli Soslu Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 paket orman meyveli sos
  • 1,5 su bardağı su

Not; pakette önerilen su ölçüsü 1 su bardağı ben daha akışkan bir kıvam olsun diye bir buçuk su bardağı su kullandım

Orman Meyveli Soslu Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve süt ek edip tekrar çırpalım un kakao kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip spatula ile dıştan içeri yanlışsız karıştıralım bu evrede çıkma teli kullanmayalım.
  3. Son olarak fındık kırığı ek edip tekrar karıştıralım yağladığımız fırın tepsisine kek harcını dökelim.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  5. Diğer tarafta uygun bir tencerenin içerisine bir buçuk su bardağı suyu alalım üzerine meyve sosunu ek edip karıştıralım ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
  6. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edip ocaktan alalım soğumaya bırakalım, bu basamakta kabuk tutmaması için orta ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  7. Fırından çıkardığımız kek ılıdıktan sonra dilimleyelim üzerine bir kaşık yardımıyla meyve sosunu dökelim isteğe bağlı üzerine fındık kırığı koyup büsbütün soğuduktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Orman Meyveli Soslu Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Sac Kavurma
Yaş Pasta Tadında Meyveli Borcam Tatlısı
Ispanak Yemeği
Beşamel Soslu Fırın Makarna
Belen Tava
Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk
Hdabla | © 2025 |