Orman Meyveli Reçel
Orman Meyveli Reçel Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram yaban mersini
- 100 gram vişne
- 100 gram ahududu
- 100 gram çilek
- 1 kg toz şeker
- Yarım limon suyu
Orman Meyveli Reçel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Meyveleri hazırlayıp temizleyip tencereye alıyoruz.
- Üzerine toz şekeri koyup üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz.
- 30 dk sonra artık hafif katılaşma başlıyor.
- Sonrasında kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından kavanoza koyup kapağını güzelce kapatıyoruz.
- Soğuması kıymetli. Zira şayet kavanoz nem yaparsa küf oluşmasına sebep olabilir. Afiyet olsun.
Orman Meyveli Reçel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



