Orman Meyveli Reçel

Orman Meyveli Reçel Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram yaban mersini
  • 100 gram vişne
  • 100 gram ahududu
  • 100 gram çilek
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limon suyu

Orman Meyveli Reçel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Meyveleri hazırlayıp temizleyip tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine toz şekeri koyup üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz.
  3. 30 dk sonra artık hafif katılaşma başlıyor.
  4. Sonrasında kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Ardından kavanoza koyup kapağını güzelce kapatıyoruz.
  6. Soğuması kıymetli. Zira şayet kavanoz nem yaparsa küf oluşmasına sebep olabilir. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Reçel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saklı Bahçe Kurabiyesi
Bolonez Soslu Makarna
Ek Gıda +5
Fırında Somon
Pesto Soslu Makarna
Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |