Orman Meyveli Muhallebi

Orman Meyveli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 litre süt
- ️3,5 yemek kaşığı nişasta
- ️1 su bardağı şeker
- ️1 tatlı kaşığı tereyağ
- ️3 yemek kaşığı un
- ️1 paket vanilya
Sos için;
- ️200 gram dondurulmuş orman meyvesi
- ️3 yemek kaşığı şeker
- ️1 yemek kaşığı nişasta
- ️1 su bardağı su
Tabanı için;
- ️Bisküvi
Orman Meyveli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye; süt,şeker,nişasta ve unu koyup güzelce çırpalım. Topaklanma olmasın.
- Daha sonra ocağın altını açıp pişirelim.
- Çok beklemeden vanilyasını ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Kaynamaya yakın tereyağını ekleyip muhallebi göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Biraz sulu gelebilir lakin daha sonra dinlendikçe kendini toparlıyor.
- Cupların en altına bisküvi üzerinde eşit olacak halde muhallebimizi koyalım.
- Muhallebimiz soğurken sosumuzu yapalım.
- Sosumuz için; bir tencereye meyveleri, şekeri ve suyu ekleyip meyveler yumuşayana kadar pişirelim.
- Daha sonra nişastayı ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Şayet koyu gelirse çok az su ekleyebilirsiniz fakat bu ölçülerle çok yeterli oluyor.
- Sosumuzu da ocaktan alalım ve blenderdan geçirelim.
- Biraz soğuduktan sonra muhallebimizin üzerine dökelim.
- Üzerini de dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍.
Orman Meyveli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











