Orman Meyveli Kremalı Pasta

Orman Meyveli Kremalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin, markaya nazaran değişiklik gösterebilir)
- 3 yemek kaşığı kakao
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt yarım paket sıvı krema (biraz ısıtılacak)
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 40 gr beyaz çikolata (yarım paket)
- Yarım paket sıvı krema
Meyveli jöle için;
- 2 kaşık nişasta
- 1 büyük kase çilek, böğürtlen, vişne
- 2 yemek kaşığı şeker
Orman Meyveli Kremalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için şeker ve yumurtayı uygunca çırpıp öbür materyalleri de ekleyip yağlanmış tepiside evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. (kendi fırına yarınızı dikkate alınız).
- Beyaz krema için tüm gereçleri karıştırarak uygunca piştikten sonra ocağın altını kapatıp yarım paket sıvı krema ekliyoruz ve beyaz çikolatayı içine atıyoruz. Çikolata eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz. Kremamız hazır.
- Meyveli jöle için gereken tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırarark ocakta kıvam aldırıyoruz. Jöle kıvamına geldşkten sonra ocaktan alıyoruz.
- Pişen kekin birinci alevi geçtikten sonra çatal ile üzerine küçük delikler açıyoruz ve 1 bardak süt ile sıvı kremayı ocakta ılıtıp yumuşaması için kekin üzerine döküyoruz. Evvel üzerine ılımış beyaz kremayı döküp kekin üzerine dağıtıyoruz. Sonrasında ılımış jöleyi en üst katman olarak kremanın üzerine döküp düzeltiyoruz. 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Orman Meyveli Kremalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










