Orman Meyveli Haşhaşlı Kup
Orman Meyveli Haşhaşlı Kup Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 vanilya
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 paket krem şanti (hazırlamak için 1 su bardağı süt)
Üzeri için;
- 2 pk orman meyveli sos
Orman Meyveli Haşhaşlı Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır ve ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynayınca 2 dk daha kaynatılır ve ocaktan alınır 1 vanilya eklenir karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
- Ara orta karıştırınız çok kabuk tutmaması için.
- Krema soğuyunca krem şanti süt ile çırpılır ve soğuk kremaya eklenir üzerine haşhaş eklenir mikserle güzelce çırpılır. Kaselere doldurulur.
- Orman meyveli sos paketin ardında anlatılan üzere hazırlanır.
- Soğuyunca kremalı karışımın üzerine eklenir.
- İstediğiniz formda süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında koruma edilir.
Afiyet olsun.
Ben burda 1 paket sos kullandığım için üstü ince oldu 2 paket kullanmanızı öneririm. Haşhaşı da isterseniz daha az ekleyebilirsiniz. Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Orman Meyveli Haşhaşlı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















