Orman Meyveli Haşhaşlı Kup

Orman Meyveli Haşhaşlı Kup Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 vanilya
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 paket krem şanti  (hazırlamak için 1 su bardağı süt)

Üzeri için;

  • 2 pk orman meyveli sos

Orman Meyveli Haşhaşlı Kup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır ve ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Kaynayınca 2 dk daha kaynatılır ve ocaktan alınır 1 vanilya eklenir karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  3. Ara orta karıştırınız çok kabuk tutmaması için.
  4. Krema soğuyunca krem şanti süt ile çırpılır ve soğuk kremaya eklenir üzerine haşhaş eklenir mikserle güzelce çırpılır. Kaselere doldurulur.
  5. Orman meyveli sos paketin ardında anlatılan üzere hazırlanır.
  6. Soğuyunca kremalı karışımın üzerine eklenir.
  7. İstediğiniz formda süsleyebilirsiniz.
  8. Buzdolabında koruma edilir.

Afiyet olsun.

Ben burda 1 paket sos kullandığım için üstü ince oldu 2 paket kullanmanızı öneririm. Haşhaşı da isterseniz daha az ekleyebilirsiniz. Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Orman Meyveli Haşhaşlı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tuzlu Kek
Böğürtlen, Ahududu Ve Damla Çikolatalı Muffin
Salata
Krep Pasta
Ispanaklı Mantarlı Tost
İslim Kebabı
Hdabla | © 2025 |