Orman Meyveli Cheesecake
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Peynirli karışım için:
- 350 gram labne
- 200 ml krema
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilya
Alt tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 su bardağı fındık
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
Meyveli sos için:
- 1 su bardağı kadar orman meyvesi
- Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
- 2-3 damla limon (opsiyonel)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alt tabanı için bisküvi ve fındıklar rondoya eklenir ve toz haline gelene kadar rondo çalıştırılır.
- Çekilen bisküvi karışımı uygun bir kaba aktarılır. Üzerine eritilmiş tereyağı ve süt eklenir, güzelce karıştırılır.
- Kelepçeli kalıba fırın kağıdı yerleştirilir. Hazırlanan bisküvi karışımı kalıba aktarılır ve bir bardak ile üzeri bastırılarak sıkıştırılır. Cheesecake in tabanı hazır bir formda buzdolabında dinlendirilmeye bırakılır.
- Derin bir kapta evvel krema çırpılır daha sonra üzerine labne eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Karışıma şeker eklenir ve eriyene kadar çırpılır. Şeker eridiğinde çırpmaya devam edilirken yumurtalar tek tek karışıma eklenir.
- Yumurtalar da eklendikten sonra un ve vanilya eklenir karışım güzelce çırpılarak topak kalmadığından emin olunduğunda çırpma sürecine son verilir.
- Buzdolabında bekleyen kelepçeli kalıp buzdolabından çıkarılır. İçerisine hazırlanan labneli karışım eklenir.
- Önceden 160 derecede ısıtılan fırına ısıya sağlam içi su dolu bir kap koyulur ve alt üst fansız ayarda 1 saat pişirilir. (bu kademede fırın içerisine su dolu bir kap koyulmalı ve unutulmamalıdır. ).
- Süre sonunda cheesecake denetim edilir. Yavaşça sallanır, kenarları hareket etmiyor ve orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiştir. Şayet pişmemiş ise 15 dakika daha denetimli pişirilir.
- Cheesecake piştiğinde fırın kapağı aralık bırakılır ve fırında soğuması sağlanır. Yaklaşık olarak 1 saat sonra oda ısısına gelir ve fırından çıkarılır.
- Orman meyveli sos için meyveler uygun pişirme kabına alınarak üzerine şeker ve yarım çay bardağı su eklenerek ocağın altı orta ateşte açılır.
- Meyvelerin kolay yumuşaması için bir kapak kapatılmalıdır. Tahta kaşık ile orta sıra karıştırarak meyveler pişirilir ve yavaşça kaşığın ucu ile ezilir.
- Bir kase içerisine 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişasta eklenir karıştırılarak nişasta açılır.
- Şeker eriyip, meyveler ezildiğinde suda açılmış olan nişasta da eklenir, daima karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
- Kaynamaya başlayıp kıvam aldığında ocağın altı kapatılır sos soğuyana dek karıştırılır.
- Cheesecake üzerine hazırlanan sos gezdirilir ve süslenir.Afiyet olsun 🍀.
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







