Orman Meyveli Cheesecake

Orman Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Peynirli karışım için:

  • 350 gram labne
  • 200 ml krema
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt

Meyveli sos için:

  • 1 su bardağı kadar orman meyvesi
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
  • 2-3 damla limon (opsiyonel)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle alt tabanı için bisküvi ve fındıklar rondoya eklenir ve toz haline gelene kadar rondo çalıştırılır.
  2. Çekilen bisküvi karışımı uygun bir kaba aktarılır. Üzerine eritilmiş tereyağı ve süt eklenir, güzelce karıştırılır.
  3. Kelepçeli kalıba fırın kağıdı yerleştirilir. Hazırlanan bisküvi karışımı kalıba aktarılır ve bir bardak ile üzeri bastırılarak sıkıştırılır. Cheesecake in tabanı hazır bir formda buzdolabında dinlendirilmeye bırakılır.
  4. Derin bir kapta evvel krema çırpılır daha sonra üzerine labne eklenerek çırpmaya devam edilir.
  5. Karışıma şeker eklenir ve eriyene kadar çırpılır. Şeker eridiğinde çırpmaya devam edilirken yumurtalar tek tek karışıma eklenir.
  6. Yumurtalar da eklendikten sonra un ve vanilya eklenir karışım güzelce çırpılarak topak kalmadığından emin olunduğunda çırpma sürecine son verilir.
  7. Buzdolabında bekleyen kelepçeli kalıp buzdolabından çıkarılır. İçerisine hazırlanan labneli karışım eklenir.
  8. Önceden 160 derecede ısıtılan fırına ısıya sağlam içi su dolu bir kap koyulur ve alt üst fansız ayarda 1 saat pişirilir. (bu kademede fırın içerisine su dolu bir kap koyulmalı ve unutulmamalıdır. ).
  9. Süre sonunda cheesecake denetim edilir. Yavaşça sallanır, kenarları hareket etmiyor ve orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiştir. Şayet pişmemiş ise 15 dakika daha denetimli pişirilir.
  10. Cheesecake piştiğinde fırın kapağı aralık bırakılır ve fırında soğuması sağlanır. Yaklaşık olarak 1 saat sonra oda ısısına gelir ve fırından çıkarılır.
  11. Orman meyveli sos için meyveler uygun pişirme kabına alınarak üzerine şeker ve yarım çay bardağı su eklenerek ocağın altı orta ateşte açılır.
  12. Meyvelerin kolay yumuşaması için bir kapak kapatılmalıdır. Tahta kaşık ile orta sıra karıştırarak meyveler pişirilir ve yavaşça kaşığın ucu ile ezilir.
  13. Bir kase içerisine 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişasta eklenir karıştırılarak nişasta açılır.
  14. Şeker eriyip, meyveler ezildiğinde suda açılmış olan nişasta da eklenir, daima karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
  15. Kaynamaya başlayıp kıvam aldığında ocağın altı kapatılır sos soğuyana dek karıştırılır.
  16. Cheesecake üzerine hazırlanan sos gezdirilir ve süslenir.Afiyet olsun 🍀.

Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Adana Kebap Tarifi
Üzümlü Cevizli Kek
Fıstıklı Coco Kurabiye
Akşam Yemeği Menüsü
Avakado Salatası
Hdabla | © 2025 |