Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)

Orjinal Supangle Tanımı (Tam Tarif) İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday nişastasıda kullanabilirsiniz)
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Piştikten sonra;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı bitter damla çikolata
- 1 su bardağı soğuk su
- Kakaolu kek (ben hazır kullandım)
Süslemesi için;
- Beyaz çikolata(dilimlenmiş)
- File antep fıstığı
- Çikolata kaplı sticks
Su bardağı ölçüsü 200ml
Orjinal Supangle Tanımı (Tam Tarif) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 su bardağı suyu buzdolabında soğuması için bekletelim.
- Uygun bir tencereye toz şeker,un,nişasta, kakao, yumurta ve sütü ek edip tane kalmayacak formda çırpalım.
- Daha sonra ocağa alalım. Daima karıştırarak kaynama noktasına gelince ocağın altını kısıp bir taşım daha pişirelim.
- Tereyağ ve damla çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Malzemeler eridikten sonra bir bardak suyu ek edip mikserle çırpamaya devam edelim.
- Kakaolu keki küçük küp biçiminde dilimleyip servis cupların alt kısmına kek modüllerinden ekleyip,üzerine supangle kremasını ekliyelim.
- Daha sonra dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun🥰.
Orjinal Supangle Tanımı (Tam Tarif) Fotoğraflı Yapılışı




