Orjinal Maraş Çöreği

Orjinal Maraş Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı tereyağı
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Aldığı kadar su
Orjinal Maraş Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sadece tereyağı yahut yalnızca zeytinyağı ilede yapabilirsiniz) öncelikle bir kaba eritilmiş tereyağı sıvı yağı alalım ve üzerine denetimli bir formda unu tuzu ekleyelim.
- Hamur toparlanıp elde dağılacak kurabiye kıvamına geldiğinde yavaş yavaş suyunu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim ne sert nede çok yumuşak olsun en sona çöreotunuda ekleyip yoğuralım.
- Hazırladığımız hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp merdane yada çörek aparatı merdanesi ile orta uzunlukta yada minik halde açalım çörek aparatınız yoksa sonrasında üzerine bıçak yardımıyla çizikler atabiliriz.
- Açıp tepsiye dizdiğimiz çörekleri 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim 🙏🏻 hepsi bu kadar inanın 1 saatinizi bile almıyor sevenler ve deneyecekler için şimdiden afiyet olsun 🦋.
Orjinal Maraş Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






