Orjinal Bolonez Soslu Makarna

Orjinal Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 2 diş sarımsak
- 500 gram kıyma
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates püresi
- 2 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik ( isteğe göre)
- 1 paket çubuk makarna
Haşlamak için;
- Yeteri kadar su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
Üstü için;
- 4-5. kısım maydanoz
Orjinal Bolonez Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanı ister doğrayın isterseniz benim üzere rendeleyiniz. Sarımsakları eziniz domatesleri rondodan geçiriniz. Rondo yoksa rendeleyebilirsiniz sonra uygun bir tavaya zeytin yağını koyunuz ocağın altını açıp soğanı koyup 1 -2 çeşit çeviriniz üzerine sarımsağı ekleyip soteleyiniz.
- Daha sonra kıymayı da tavaya ekleyerek rengi dönene kadar kavurunuz. Üzerine domates salçasını ,domates püresini. Baharatları, tuzu ve sıcak suyuda ek edip suyunu çekene kadar pişiriniz.
- Diğer yanda1 makarnayı haşlamak için tencereye suyu koyunuz içine 1 yemek kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip kaynatınız.
- Kaynayan suya 1 paket makarnayı ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayınız sonra makarnanın suyunu sürünüz. Üzerine bolenez sostan dökünüz güzelce karıştırınız ben üzerine maydanoz serperek süsledim siz dilediğiniz üzere servis yapınız.
Not :ben kekik sevmiyorum eklemedim. Daha detaylı tanımı instagramda sayfamda.
Orjinal Bolonez Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







