Orijinal Supangle
Orijinal Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 70 gram bitter 30 gram sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
- Kakaolu kek yahut bisküvi (kupların alt tabanına koymak için)
Orijinal Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolata, tereyağı ve su hariç bütün materyalleri derin bir tencereye koyalım ocağa alalım.
- Kısık ateşte karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp kenara alalım ve içine tereyağı ile çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım.
- 15 dakika soğumasını bekleyelim 15 dakika sonunda yavaş yavaş soğuk suyu ek ederek karıştıralım.
- Soğuk suyu üzeri kabuk bağlamasın diye döküyoruz o yüzden kıvamını etkilemeyecek kadar koyalım suyu.
- Pürüzsüz olana kadar çırpıp kupların alt tabanına kakaolu bisküvi yahut keki parçalayıp koyalım üstüne kâfi ölçüdeki supangleden döküp istediğimiz üzere süsleyip dolapta 2 saat dinlendirelim sonra afiyetle yiyelim. 😋🌸.
Orijinal Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










