Orijinal Supangle

Orijinal Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 70 gram bitter 30 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Kakaolu kek yahut bisküvi (kupların alt tabanına koymak için)

Orijinal Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata, tereyağı ve su hariç bütün materyalleri derin bir tencereye koyalım ocağa alalım.
  2. Kısık ateşte karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  3. Kaynadıktan sonra altını kapatıp kenara alalım ve içine tereyağı ile çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım.
  4. 15 dakika soğumasını bekleyelim 15 dakika sonunda yavaş yavaş soğuk suyu ek ederek karıştıralım.
  5. Soğuk suyu üzeri kabuk bağlamasın diye döküyoruz o yüzden kıvamını etkilemeyecek kadar koyalım suyu.
  6. Pürüzsüz olana kadar çırpıp kupların alt tabanına kakaolu bisküvi yahut keki parçalayıp koyalım üstüne kâfi ölçüdeki supangleden döküp istediğimiz üzere süsleyip dolapta 2 saat dinlendirelim sonra afiyetle yiyelim. 😋🌸.

Orijinal Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer’De Palamut
Hinkali Gürcü Mantısı
Meat-bowl
Pişmeyen Yaz Kış Yiyebileceğiniz Acı Sos
Lahana Turşusu
İrmikli Şekerpare
Hdabla | © 2025 |