Örgü Poğaça

Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (sarıları üzeri için)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un (una nazaran değişir 6,5 su bardağı da olabilir,yumuşak bir hamur olmalı)
İç harcı:
- Lor peyniri ( kaşar peynir,patates,sucuk vb şeyler kullanabilirsiniz)
- Maydanoz
- Tuz
Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt,yumurta,maya,tuz,toz şeker,sıvı yağ bunları bir kaba alıp mayayı eritiyoruz.
- Maya eridikten sonra unu denetimli bir formda ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat mayalanması için bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra bezeler haline getiriyoruz. 14 adet oldu benim.
- Örgü formu için yuvarlak bezeyi elimizle açıyoruz ,açtıktan sonra tereyağ sürüp ikiye katlıyoruz.
- Uç kısımları değil ortak kısmına bıçakla çizikler atıyoruz.
- En baştan başlayıp iç içe geçiriyoruz ve aksi çevirip lor peynirini koyuyoruz ve kapatıyoruz.(bu form sıkıntı gelirse size farklı bir formda yapabilirsiniz)
- 20 dk da tepsi mayası yapıyoruz .
- Üzerine yumurta sürüp 200 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
- Fırınınızı kendiniz daha yeterli bildiğiniz için ona nazaran denetim edersiniz. 🌸.
Örgü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
