Organik Tereyağ Tarifi

Organik Tereyağ Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre doğal tam yağlı süt kaymağı (ya da 1 litre çiğ sütü kaynatıp üstündeki kaymağı biriktirebilirsiniz)
- Soğuk su
Organik Tereyağ Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaymağı derin bir kaba alın ve mikserle yüksek evrede çırpın. (yaklaşık 10-15 dakika
- Kaymak evvel kremamsı bir kıvam alacak, akabinde tereyağı kesimleri ve ayran olarak ayrışacaktır.
- Tereyağı kesimlerini süzerek alın ve soğuk su dolu bir kaba koyun.
- Elinizle yoğurup yıkayarak kalan ayranı çıkarın.
- Berrak su çıkana kadar birkaç sefer tekrarlayın.
- Suyunu güzelce süzüp, biçim verin ve buzdolabında saklayın.
Not: daha aromalı olması için bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.
Organik Tereyağ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
