Omaç Yöresel Bir Lezzet
Omaç Yöresel Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet köy yufkası
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- Tuz
Omaç Yöresel Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkayı bıçakla doğrayın orjinalinde elde ovuşturarak kopartılır.
- Geniş bir tavaya tereyağını ve zeytin yağını koyup, eritin yağın kokusu gelmeye başlayınca yumurtaları kırın.
- Yumurtaları karıştırarak pişirin tuzunu atın üzerine doğranmış yufkayı döküp karıştırın.
- Yufkalar yumurta ve yağla uygunca bütünleşsin burada şunu belirtmek isterim.
- Bir yufkanın üzerine yağlı yumurtalı ekmek dökülür, sağından solundan ekmekle bastırıp güzelce ovuşturulur ve kenarlarından yufka koparılıp yumurtalı yufkadan yenir ben günümüze uyarlayarak yaptım.
- Soğutmadan sıcak sıcak yenir yanında köy peyniri salatalık domates yeşillik hoş sarfiyat afiyet olsun.
Omaç Yöresel Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













