Omaç ( Sivas Yöresinden)

Omaç ( Sivas Yöresinden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 adet yufka
  • 3-4 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Omaç ( Sivas Yöresinden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkalarımızı küçük küçük kesimlere bölelim çok büyük olmamasını sağlayalım.
  2. Uygun bir tavada tereyağı tavada eritelim.
  3. Tereyağ kavrulmaya başlayınca yumurtaları kıralım ve karıştırarak yumurta parçalarınızda küçük olması sağlayalım.
  4. Üzerine küçük kesimlere böldüğümüz yufkaları ekleyelim ve güzelce karıştıralım hafif ateşte kavuralım tavamızda yufkalarımızın eşit halde pişirelim yumuşak yahut çıtır yapmak sizin istediğinize bağlı afiyet olsun.
  5. 📌ikinci bir yufkaya sarılarak dürüm yapılır not: kişi sayısına nazaran gereçleri artırabilirsiniz.

Omaç ( Sivas Yöresinden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erikli Pasta
Nohut Salatası
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Kabak Havuç Tarator
Amsterdam Sokaklarının Meşhur Cookiesi
Brownie Cookie
Hdabla | © 2025 |