Omaç ( Sivas Yöresinden)
Omaç ( Sivas Yöresinden) Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 adet yufka
- 3-4 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Omaç ( Sivas Yöresinden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkalarımızı küçük küçük kesimlere bölelim çok büyük olmamasını sağlayalım.
- Uygun bir tavada tereyağı tavada eritelim.
- Tereyağ kavrulmaya başlayınca yumurtaları kıralım ve karıştırarak yumurta parçalarınızda küçük olması sağlayalım.
- Üzerine küçük kesimlere böldüğümüz yufkaları ekleyelim ve güzelce karıştıralım hafif ateşte kavuralım tavamızda yufkalarımızın eşit halde pişirelim yumuşak yahut çıtır yapmak sizin istediğinize bağlı afiyet olsun.
- 📌ikinci bir yufkaya sarılarak dürüm yapılır not: kişi sayısına nazaran gereçleri artırabilirsiniz.
Omaç ( Sivas Yöresinden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















