Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça

Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 4.5 -5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta ( sarısını üzeri için ayırın )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında )
  • 1.5 su bardağı süt

İç için :

  • Beyaz peynir
  • Lor peyniri
  • Kaşar peyniri  yahut zeytin ( hangisini tercih edersiniz )

Üzeri için :

  • Ayırmış olduğunuz yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam yahut haş haş

Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir yoğurma kabına;Un, tuz, şeker, kabartma tozu ekleyip elimizle karıştıralım daha sonra unumuzun ortasına çukur olacak biçimde açalım.
  2. İçine; yumurta akı, sıvı yağ, tereyağı ekleyip elimizle sütü yavaş yavaş ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük modüller koparıp bir tabak büyüklüğünde açalım ve içini istediğiniz harcı koyup rulo formunda saralım ve üzerine yavaşça bastırarak yağlanmış fırın tepsisini dizelim.
  4. Poğaçalarımız hepsi bittikten sonra;Bir tabakta yumurta sarısını ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım poğaçalarımızın üzerine fırça yardımı ile hepsine sürelim .
  5. Üzerine çörek otu, susam yahut haşhaş serperek evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.( fırından fırına farklılık gösterebilir o yüzden denetimli bir biçimde poğaçalarımızı pişirelim ).

Sıcak sıcak servis etmeye hazır. 🥰.

Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Chialı Nektarin Puding
Fırında Tavuk Patates
Anne Sütlaçı
Ayva Reçeli
Perde Pilavı
Şeftalili Cheesecake
Hdabla | © 2025 |