Okroşka Tarifi (Soğuk Rus Çorbası)

Okroşka Tanımı (Soğuk Rus Çorbası) İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 4 adet yumurta
  • 3 adet salatalık
  • ½ demet dereotu
  • 3 adet taze soğan
  • 330 gram tütsülenmiş sosis (alternatif olarak 350 gram haşlanmış tavuk göğsü yada 350 gram salam yada haşlanmış dana eti)
  • 2 litre ayran
  • 4 çay kaşığı tuz (damak tadına nazaran ayarlanabilir)

Okroşka Tanımı (Soğuk Rus Çorbası) Nasıl Yapılır?

  1. Dereotunu ve taze soğanı ince ince doğrayın. Daha ağır bir aroma için bir tahta kaşık yardımıyla yavaşça ezerek suyunu çıkartın.
  2. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
  3. Yumurtaları katı kıvam alana kadar haşlayın, akabinde soğutup küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Salatalıkları minik minik küpler halinde doğrayarak hazırlayın.
  5. Küçük küpler biçiminde doğrayın.
  6. Geniş bir kaba haşlanmış patates, yumurta, salatalık, sosis, taze soğan ve dereotunu ekleyin.
  7. Üzerine ayranı dökün, tuzu ekleyin ve uygunca karıştırın.
  8. Çorbayı buzdolabında en az 1 saat soğumaya bırakın.
  9. Soğuk olarak servis yapın.
  10. Ayran yapmak için şu oranı kullanabilirsin:.
  11. 1. 5 litre yoğurt + 500 ml su = toplam 2 litre ağır ayran.
  12. Bu kıvam, daha koyu ve ağır bir ayran elde etmeni sağlar. Şayet biraz daha akışkan olsun istersen, az ölçüde su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsin.

Afiyet olsun.

Okroşka Tanımı (Soğuk Rus Çorbası) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Çorbası
Tavada Karides
Doğal Retınol Tarifi
Çin Pilavı
Bebişlere Lor Peynir
Bebe Bisküvili Pekmezli Mama +6 Ay
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet