Okroşka Tarifi (Soğuk Rus Çorbası)

Okroşka Tanımı (Soğuk Rus Çorbası) İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 4 adet yumurta
- 3 adet salatalık
- ½ demet dereotu
- 3 adet taze soğan
- 330 gram tütsülenmiş sosis (alternatif olarak 350 gram haşlanmış tavuk göğsü yada 350 gram salam yada haşlanmış dana eti)
- 2 litre ayran
- 4 çay kaşığı tuz (damak tadına nazaran ayarlanabilir)
Okroşka Tanımı (Soğuk Rus Çorbası) Nasıl Yapılır?
- Dereotunu ve taze soğanı ince ince doğrayın. Daha ağır bir aroma için bir tahta kaşık yardımıyla yavaşça ezerek suyunu çıkartın.
- Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
- Yumurtaları katı kıvam alana kadar haşlayın, akabinde soğutup küçük küpler halinde doğrayın.
- Salatalıkları minik minik küpler halinde doğrayarak hazırlayın.
- Küçük küpler biçiminde doğrayın.
- Geniş bir kaba haşlanmış patates, yumurta, salatalık, sosis, taze soğan ve dereotunu ekleyin.
- Üzerine ayranı dökün, tuzu ekleyin ve uygunca karıştırın.
- Çorbayı buzdolabında en az 1 saat soğumaya bırakın.
- Soğuk olarak servis yapın.
- Ayran yapmak için şu oranı kullanabilirsin:.
- 1. 5 litre yoğurt + 500 ml su = toplam 2 litre ağır ayran.
- Bu kıvam, daha koyu ve ağır bir ayran elde etmeni sağlar. Şayet biraz daha akışkan olsun istersen, az ölçüde su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsin.
Afiyet olsun.
Okroşka Tanımı (Soğuk Rus Çorbası) Fotoğraflı Yapılışı
