Öcce

Öcce Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet taze sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş kabak (evde varsa değerlendirebilirsiniz koşul değil)
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı su

Öcce Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maydanoz, kapya, soğan ve sarımsakları yıkayıp; ister rondoda çekelim ister ince ince doğrayalım.
  2. Tüm materyalleri kaba alıp, karıştıralım.
  3. Tavaya 1,5 çay bardağı sıvı yağ koyarak kızdıralım.
  4. Kızınca 1 yemek kaşığı karışımdan tavaya dökerek artlı önlü kızartalım.
  5. Hazırladığımız karışım bitene kadar devam edelim.Afiyet olsun.

Öcce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Köfte (Ekmeği Ve Soğanı İle Detaylı Tarif)
Lazanya Tarifim
Bu Tavuk Tarifi Başka Yerde Yok
Orman Meyveli Kurabiye
Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi
Fındıklı Şekerpare
Hdabla | © 2025 |