Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği
Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet orta uzunluk patates
- 5 adet küçük uzunluk domates
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 6 adet baget tavuk
- 3 adet büyük uzunluk yeşil biber
Tavuk sosu için;
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Patates sosu için;
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bütün gereçleri yıkıyoruz ve biberi, domatesi ve soğanı orta büyüklükte doğruyoruz.
- Bagetleri yıkayıp ( ben yıkamayı tercih ediyorum) derin bir kaba aldıktan sonra sosunu hazırlıyoruz.
- Baget sosu; sos için derin bir tabağa salçayı, baharatları ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Bagetleri sosa buluyoruz.
- Ardından patatesleri kızartmalık formunda doğrayıp sosunu hazırlıyoruz.
- Sosu için: yağı ve baharatları doğranmış patateslerim üzerine ek ederek karıştırıyoruz.
- Son olarak tepsinin bir tarafına patatesleri, başka tarafına bagetleri yerleştirip üzerlerini doğranan domates, biber ve soğan ile süslüyoruz.
- Tepsiyi ocağa alıp altını açıyoruz. Üzerini tıpkı boyutta olan bir tepsi ile kapatıyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴.
Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












