Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği

Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 5 adet küçük uzunluk domates
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 6 adet baget tavuk
  • 3 adet büyük uzunluk yeşil biber

Tavuk sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Patates sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bütün gereçleri yıkıyoruz ve biberi, domatesi ve soğanı orta büyüklükte doğruyoruz.
  2. Bagetleri yıkayıp ( ben yıkamayı tercih ediyorum) derin bir kaba aldıktan sonra sosunu hazırlıyoruz.
  3. Baget sosu; sos için derin bir tabağa salçayı, baharatları ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Bagetleri sosa buluyoruz.
  5. Ardından patatesleri kızartmalık formunda doğrayıp sosunu hazırlıyoruz.
  6. Sosu için: yağı ve baharatları doğranmış patateslerim üzerine ek ederek karıştırıyoruz.
  7. Son olarak tepsinin bir tarafına patatesleri, başka tarafına bagetleri yerleştirip üzerlerini doğranan domates, biber ve soğan ile süslüyoruz.
  8. Tepsiyi ocağa alıp altını açıyoruz. Üzerini tıpkı boyutta olan bir tepsi ile kapatıyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴.

Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Kadayıf (Soğuk Baklavaya Rakip)
Yoğurtlu Patates Yemeği
Pirpirim Aşı (Semizotu Aşı)
Güveçte Çilekli Turta
Yozgat Sarı Burma Tatlısı
Pancarlı Humus
Hdabla | © 2025 |