Nutellalı Turta

Nutellalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İçi için:

  • Nutella
  • Bitter çikolata
  • Beyaz çikolata

Nutellalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında margarinle şekeri özdeşleşene kadar karıştıralım.
  2. Üzerine sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Sonra un, şekerli vanilin ve kabartma tozu ekleyip hamuru toparlayalım.
  4. Ele yapışmayan fakat yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
  5. Hamuru 2 kesime bölüp bir modülünü turta kalıbına elimizle yayalım.
  6. Kabarmaması için çatalla delikler açalım.
  7. Üzerine ısıtılmış nutella sürelim, ben nutellayı mikrodalgada gereğince akışkan kıvama gelene kadar ısıttım, bitter ve çikolata ve beyaz çikolatayı da ekleyelim.
  8. İkinci modül hamuru yağlı kağıt ya da silpat üzerinde açıp tek modül halinde üstüne kapatalım.
  9. Hamur kıyır kıyır bir formda olduğu için elinizle parçalanmadan almanız mümkün olmayabilir.
  10. 180 derece fırında denetimli bir biçimde 20-25 dk üzeri yeterlice kızarana kadar pişirelim.
  11. İlk sıcağı çıkınca pudra şekeri döküp servis edelim. Afiyet olsun!.

Nutellalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçekli Tart
Patlıcanlı Börek
Hızlı Balon Ekmek
Ekşimayalı Tohumlu Ekmek
Diyet Kabak Tarifim
Kabak Mezesi
Hdabla | © 2025 |