Nutellalı Islak Kurabiye
Nutellalı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için:
- 3 yemek kaşığı nutella
- 2 adet yumurta
- 2-2.5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
Nutellalı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı nutella ve yumurtayı alıp, mikserle çırpıyoruz.
- Üzerine un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurduğumuz kurabiye hamuruna istediğimiz biçimleri verip, fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 140-145 derece fırınımızda 5-7 dakika pişiriyoruz. Not: herkesin fırını pişirmeden pişirmeye farklılık gösterdiği için orta denetimlerle pişmeye bırakalım.
- Şerbeti hazırlayalım: 4 yemek kaşığı şekeri ve 2 su bardağı suyu küçük bir tas ta şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkartıp, hazırladığımız şerbete batırıyoruz ve tabağa diziyoruz. Not: kurabiyelerimizin yumuşak olması gerekiyor. Bu yüzden fırındayken yumuşaklığına bir çubuk yardımıyla denetim ediniz.
- Dizdiğimiz kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine hindistan cevizi yahut pudra şekeri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Nutellalı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















