Nuh’un Salatası
Nuh’un Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- Bir modül tavuk but(büyükçe bir kesim, göğüs kısmı da kullanılabilir ama göğüs kuru, kemikli kısmı ise daha lezzetli oluyor)
- 5-6 büyükçe yaprak marul
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam nane
- 1 tutam roka
- 200 gram haşlanmış tane mısır
- 200 gram haşlanmış meksika fasulyesi
- 6-8 adet salatalık turşusu
- 12 adet şeker domates(mini)
- 1 adet salatalık
- 6-8 adet domates kurusu
- 1/4 (çeyrek) büyüklüğünde mor lahana
- 6-8 küp peynir
- 6-8 adet siyah zeytin
- 250 gram küp halinde kıtır ekmek
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı himalaya tuz
Nuh’un Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm yeşil materyallerimizi derince bir kaba sirkeli suya yatırıyoruz.
- Tencereye suyu ve tavuğu koyup haşlıyoruz. Haşlanan tavuğumuz soğuyunca modüller halinde didikliyoruz.
- Yeşillikler hariç tüm gereçleri yeniden derince bir kaba ekliyoruz.
- Yeşillikleri de doğrayıp, didiklediğimiz tavukları ve kıtır ekmekleri( ben yaptığım mor ekmeği kullandım) ekliyoruz.
- Limon, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini bir kasede çırpıp salatamıza ekleyip karıştırıyoruz, üzerine birkaç dilim beyaz peynir ve siyah zeytin ekleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Nuh’un Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












