Nuh’un Salatası

Nuh’un Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • Bir modül tavuk but(büyükçe bir kesim, göğüs kısmı da kullanılabilir ama göğüs kuru, kemikli kısmı ise daha lezzetli oluyor)
  • 5-6 büyükçe yaprak marul
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam roka
  • 200 gram haşlanmış tane mısır
  • 200 gram haşlanmış meksika fasulyesi
  • 6-8 adet salatalık turşusu
  • 12 adet şeker domates(mini)
  • 1 adet salatalık
  • 6-8 adet domates kurusu
  • 1/4 (çeyrek) büyüklüğünde mor lahana
  • 6-8 küp peynir
  • 6-8 adet siyah zeytin
  • 250 gram küp halinde kıtır ekmek
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı himalaya tuz

Nuh’un Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm yeşil materyallerimizi derince bir kaba sirkeli suya yatırıyoruz.
  2. Tencereye suyu ve tavuğu koyup haşlıyoruz. Haşlanan tavuğumuz soğuyunca modüller halinde didikliyoruz.
  3. Yeşillikler hariç tüm gereçleri yeniden derince bir kaba ekliyoruz.
  4. Yeşillikleri de doğrayıp, didiklediğimiz tavukları ve kıtır ekmekleri( ben yaptığım mor ekmeği kullandım) ekliyoruz.
  5. Limon, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini bir kasede çırpıp salatamıza ekleyip karıştırıyoruz, üzerine birkaç dilim beyaz peynir ve siyah zeytin ekleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Nuh’un Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncir Uyutması Muhallebi
Tirileçe
Savoyer Bisküvi Tatlısı
Soğan Salatası
Dereotlu Mayasız Poğaça
Yulaf Böreği (Fit Tarif)
Hdabla | © 2025 |