Norveç Mereng Pasta

Norveç Mereng Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram toz şekeri
  • 4 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 150 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Mereng için:

  • 4 yumurta beyazı
  • 200 gram toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 50 gram file badem

Krema için:

  • 300 gram krema
  • 100 gram pudra şekeri

Üzeri için:

  • 50 gram eritilmiş çikolata

Norveç Mereng Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için toz şekeri ve oda sıcaklığında tereyağını çırpın.
  2. Süt ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın.
  3. Un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
  4. Mereng için yumurta beyazlarını çok pak ve kuru bir kaba alın.
  5. Mikserle köpüklenene kadar çırpın.
  6. Şekeri yavaşça ekleyin, çırpmaya devam edin.
  7. Limon suyu ekleyin, çırpın.
  8. Mereng parlak ve ağır bir kıvama geldiğinde kabı zıt çevirin uçta sert, dik ve bir zirve oluşuyorsa hazır demektir.
  9. Fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirin ve hamurunu tüm tepsiye sürün.
  10. Hamurun üzerine merengi yerleştirin ve kaşık yardımıyla dalga biçimi verin.
  11. Üzerine file badem serpin.
  12. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
  13. Krema için pudra şekeri ve kremayı çırpın.
  14. Hazır pastayı ortadan kesin üzerine kremayı sürün ve kalan pastayı üzerine yerleştirin.
  15. Eritilmiş çikolatayı üzerine döküp servis yapın.

Norveç Mereng Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle
Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle)
Gerçek Meyveden Narlı Lokum
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası
Fırında Sebzeli Somon Balığı
Sebzeli Pilav Ve Kızarmış Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |