Nokul
Nokul Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurtanın beyazı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 5-6 su bardağı un
İç harcı için;
- 1-1.5 su bardağı şeker tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1.5 su bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 tatlı kaşığı dolusu tarçın
Aralarına sürmek için;
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Nokul Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına ılık süt, ılık su ve maya alıp karıştırılır. Akabinde öteki kalan gereçler eklenip yumuşak kıvamlı hamur elde edilir. Hamur yarım saat mayalandırılır.
- Karıştırma kabında ceviz fındık tarçın şeker üzüm karıştırılır iç harcı hazır edilir. Hamur mayalandıktan sonra 8 bezeye ayrılır.
- Hafif un yardımıyla merdane ile birlikte tabak büyüklüğünde beze açılır. Üzeri yağlanır ve iç harcından serpilir. Başka beze de açılır ve cevizli harç serptiğimiz hamurun üzerine kapatılır o da yağlanır ve cevizli harçtan serpilir. Rulo formunda sarılır iki parmak eninde kesilir ve tepsiye dizilir.
- Kalan bezelerde tıpkı sürece tabi tutulur. Yani 2 bezeden 1 rulo çıkacak toplamda 4 rulo elde edilecek ve kesilip tepsiye dizilecek.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Nokul Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






