Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız)

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Bu türlü Deneyin Bayılacaksınız) İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 kase/su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 kase/su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kase/su bardağı haşlanmış nohut
  • 2,5-3 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı artırabilirsiniz)

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Bu türlü Deneyin Bayılacaksınız)

  1. Öncelikle tavuklarımızı bir tencerede haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra tavuklarımızı gidip hazırlayalım.
  3. Daha sonra pişirme tenceremize bir yemek kaşığı tereyağı alıp üzerine tavuklarımızı ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerine nohut, bezelye, mısırı ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak pirinçimizi koyup kaşıkla düzeltelim.
  6. Üzerine tavuklarımızı haşladığımız tavuk suyumuzu ekleyelim.
  7. İsteğe bağlı tuz eği yapabilirsiniz.
  8. Pilavımız suyunu çektikten sonra pilavımız servise hazırdır. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Nohutlu Pilav Fotoğraflı Yapılışı (Tavuklu Pilavı Bir De Bu türlü Deneyin Bayılacaksınız)

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Giresun Patar Kadayıf Tarifi (Videolu)
Kakaolu Nemli Kek
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)
Tüpte Ciğer Kebap
+7 Aylık bebeklere Ara Öğün
Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2025 |