Nohutlu Karabuğday Pilavı
Nohutlu Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı karabuğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (önceden haşlanmış ya da konserve)
- 2 su bardağı sıcak su (sebze suyu da olur)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe nazaran taze soğan ( süslemek için)
Nohutlu Karabuğday Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karabuğdayı yıkayıp, süzelim.
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp, doğranmış soğanı kavuralım.
- Karabuğdayı ekleyip bir 2 dakika çevirelim.
- Sıcak suyu ve tuzu ekleyip, kapağı kapatıp suyunu çekemeye yakın olana kadar pişirelim.
- Haşlanmış nohut ekleyip, baharatları koyalım.
- 5 dakika demledikten sonra taze soğan ile süsleyip servis edelim. Afiyetle ✨.
Nohutlu Karabuğday Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













