Nohutlu Ekmek

Nohutlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- Çörekotu, susam
Nohutlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak haşlanmış nohut rondodan geçirilir.
- Yumurta, kabartma tozu, zeytinyağı, kimyon, kekik eklenerek güzelce diğer bir kapta karıştırılır.
- Yağlanmış toprak kaplara dökülür. (ben 2 toprak kaba ayırdım hamuru isterseniz 4 kaba da ayırabilirisiniz).
- 180°c de 50 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
Nohutlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








