Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli)
Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kapya biber
- 1 büyük uzunluk soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı isot (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut tava için öncelikle kırmızı kapya biberi ve yeşil biberleri dilediğimiz boyutta doğrayalım.
- Kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı da piyazlık olacak halde doğrayalım ve katlarına ayıralım.
- Domateslerinde kabuklarını soyalım ve irice doğrayalım. Haşlanmış nohutları fırın kabına alalım.
- Üzerine doğradığımız zerzevatları ekleyelim.
- Sebzelerin üzerine doğranmış sarımsakları, salçayı, baharatları ve tuzu ek edelim.
- Son olarak zeytinyağı da ekleyerek tüm materyalleri güzelce karıştırarak yayalım.
- Borcamın üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım. 200 °c’ye ısıtılmış fırında fansız ayarda 40 dakika pişirelim. Yemek pişerken 1-2 sefer karıştırırsanız çok daha lezzetli olacaktır.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız nohut tavamız servise hazır. Afiyet olsun!.
Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












