Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 600 gram tavuk göğüs eti
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohutu akşamdan ıslatın sonraki günü yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra suyunu süzün.
  2. Tavuk göğüs eti kuşbaşı doğrayın, kuru soğanın kabuklarını soyup irice piyazlık doğrayın ,yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayın ,domateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın.
  3. Fırın tepsisine bütün gereçleri koyun uygunca karıştırın materyallerin üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı kapatın.
  4. Önceden ısınmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin akabinde fırının derecesini 200 e çıkarın 15 dakika daha pişirin ,ardından tepsinin üzerindeki yağlı kağıdı alın ve yeşil biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kcf Çıtır Tavuk
Balkabağı Reçeli
Bamya Çiçeği Çorbası
Fırında Kaşarlı Mantar
Soğuk Baklava
Tel Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |