Nohut Tava
Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 600 gram tavuk göğüs eti
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 3 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohutu akşamdan ıslatın sonraki günü yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra suyunu süzün.
- Tavuk göğüs eti kuşbaşı doğrayın, kuru soğanın kabuklarını soyup irice piyazlık doğrayın ,yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayın ,domateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın.
- Fırın tepsisine bütün gereçleri koyun uygunca karıştırın materyallerin üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı kapatın.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin akabinde fırının derecesini 200 e çıkarın 15 dakika daha pişirin ,ardından tepsinin üzerindeki yağlı kağıdı alın ve yeşil biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






