Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kasesi tepeleme dolu haşlanmış nohut
  • 2 adet doğranmış kapya biber
  • 1 adet doğranmış sivri biber
  • 1 adet söğüş biçiminde doğranmış soğan
  • 2 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon
  • 1 tatlı kaşığı silme isot
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet rendelenmiş domates

Üzerine;

  • Tereyağ parçaları

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağladığım borcamıma, haşlanmış nohutları, soğanı, kapya biberi, yeşil biberi döktüm.
  2. Üzerine benim bir evvelki yemeğimden salçalı domatesli sosum kalmıştı ben onu ekledim lakin siz salça ve domatesi başka ayrı ekleyebilirsiniz. Ve şayet nohutunuzun haşlama suyu yoksa çok az bir ölçüde sıcak su eklemelisiniz. Çay bardağının yarısı kadar olabilir.
  3. Tüm materyalleri baharatlarla karıştırıp, küçük modüller halinde bir iki kesim tereyağı bırakıp, üzerine ıslattığım bir yağlı kağıdı kapattım.
  4. 200 derece de yemeğimi orta ara karıştırarak pişirdim.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Börek
Kolay Kekli Tiramisu (Videolu)
Bafra Pidesi
Norveç Mereng Pasta
Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz)
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |