Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet kapya biber
- 1 büyük uzunluk soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4-5 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı isot (tepeleme ben koymadım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut tava için; öncelikle kırmızı kapya biberi ve yeşil biberleri dilediğimiz boyutta doğrayalım.
- Kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı da piyazlık olacak biçimde doğrayalım ve katlarına ayıralım. Domateslerinde kabuklarını soyalım ve irice doğrayalım.
- Haşlanmış nohutları fırın kabına alalım. Üzerine doğradığımız zerzevatları ekleyelim. Sebzelerin üzerine doğranmış sarımsakları, salçayı, baharatları ve tuzu ek edelim. Son olarak zeytinyağı da ekleyerek tüm gereçleri güzelce karıştırarak yayalım.
- Borcamın üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım. 200 °c’ye ısıtılmış fırında fansız ayarda 45 dakika pişirelim.
- Yemek pişerken 1-2 kere karıştırırsanız çok daha lezzetli olacaktır. Müddetin sonunda fırından aldığımız nohut tavamız servise hazır. Afiyet olsun!.
Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







