Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet kapya biber
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4-5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı isot (tepeleme ben koymadım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut tava için; öncelikle kırmızı kapya biberi ve yeşil biberleri dilediğimiz boyutta doğrayalım.
  2. Kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı da piyazlık olacak biçimde doğrayalım ve katlarına ayıralım. Domateslerinde kabuklarını soyalım ve irice doğrayalım.
  3. Haşlanmış nohutları fırın kabına alalım. Üzerine doğradığımız zerzevatları ekleyelim. Sebzelerin üzerine doğranmış sarımsakları, salçayı, baharatları ve tuzu ek edelim. Son olarak zeytinyağı da ekleyerek tüm gereçleri güzelce karıştırarak yayalım.
  4. Borcamın üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım. 200 °c’ye ısıtılmış fırında fansız ayarda 45 dakika pişirelim.
  5. Yemek pişerken 1-2 kere karıştırırsanız çok daha lezzetli olacaktır. Müddetin sonunda fırından aldığımız nohut tavamız servise hazır. Afiyet olsun!.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi)
Mantı Tarifi
Çizikli Kurabiye Tarifi
Bamya Tavası
Kemalpaşa Peynir Tatlısı
Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet