Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tarifi

Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza tabanı için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (suyu süzülmüş)
- 3 yemek kaşığı mısır unu (glutensiz sertifikalı tercih edilmeli)
- 1 su bardağı süt (laktoz intoleransınız varsa bitkisel süt alternatifi kullanabilirsiniz)
- 2 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı glutensiz kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (tavayı yağlamak için)
Üzeri için;
- 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri (veya tercih ettiğiniz bir pizza peyniri)
- 4 yemek kaşığı pizza sosu (ev üretimi yahut hazır)
İsteğe bağlı olarak öteki pizza gereçleri;
- Sosis
- Mantar
- Zeytin
- Biber vb.
Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutları, mısır ununu, sütü, yumurtaları, tuzu ve kabartma tozunu bir blender yahut mutfak robotuna alın.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tüm gereçleri yüksek zamanda karıştırın.
- Tabanın pişirilmesi: çift taraflı yapışmaz bir balık tavasını yahut geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Isınan tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve her tarafına yayın. Hazırladığınız nohutlu hamuru tavaya dökün ve eşit biçimde yayın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Tabanın alt kısmı altın rengine dönünce, dikkatlice aykırı çevirin.
- Pizza üstünün eklenmesi: tabanın pişmeyen yüzüne pizza sosunu eşit formda yayın. Rendelenmiş mozzarella peynirini ve isteğe bağlı öteki pizza gereçlerini serpiştirin.
- Tavanın kapağını tekrar kapatın ve peynir eriyene kadar yaklaşık 5-7 dakika daha pişirin.
Servis:Nohut pizzanızı sıcak olarak servis yapın.
Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



