Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tarifi

Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza tabanı için;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (suyu süzülmüş)
  • 3 yemek kaşığı mısır unu (glutensiz sertifikalı tercih edilmeli)
  • 1 su bardağı süt (laktoz intoleransınız varsa bitkisel süt alternatifi kullanabilirsiniz)
  • 2 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı glutensiz kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (tavayı yağlamak için)

Üzeri için;

  • 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri (veya tercih ettiğiniz bir pizza peyniri)
  • 4 yemek kaşığı pizza sosu (ev üretimi yahut hazır)

İsteğe bağlı olarak öteki pizza gereçleri;

  • Sosis
  • Mantar
  • Zeytin
  • Biber vb.

Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohutları, mısır ununu, sütü, yumurtaları, tuzu ve kabartma tozunu bir blender yahut mutfak robotuna alın.
  2. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tüm gereçleri yüksek zamanda karıştırın.
  3. Tabanın pişirilmesi: çift taraflı yapışmaz bir balık tavasını yahut geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Isınan tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve her tarafına yayın. Hazırladığınız nohutlu hamuru tavaya dökün ve eşit biçimde yayın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Tabanın alt kısmı altın rengine dönünce, dikkatlice aykırı çevirin.
  4. Pizza üstünün eklenmesi: tabanın pişmeyen yüzüne pizza sosunu eşit formda yayın. Rendelenmiş mozzarella peynirini ve isteğe bağlı öteki pizza gereçlerini serpiştirin.
  5. Tavanın kapağını tekrar kapatın ve peynir eriyene kadar yaklaşık 5-7 dakika daha pişirin.

Servis:Nohut pizzanızı sıcak olarak servis yapın.

Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Fransız Patates Graten
Çikolatalı Cookie
Perde Pilavı
Trabzon Çikolatası
Haşhaşlı Çörek Tarifi (13-15 Adet)
Yeşil Üzüm Reçeli
Hdabla | © 2025 |