Nişastalı Kurabiye

Nişastalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
Üzeri için:
- 80 gram sütlü çikolata
- Antep fıstık tozu yahut kırılmış fındık
Nişastalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını bir kaba koyup üzerine un hariç tüm malzemeyi ekleyip uygunca karıştıralım.
- Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yuvarlak yuvarlak yapıp üzerine çatalla bastırıp form verelim.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak formda pişirelim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari tarzı eritilmiş çikolaya kurabiye banıp toz fıstığa bulayalım.
- Kurabiyelerinizi buzlukta koruma edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Nişastalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






