Nişastalı Kurabiye

Nişastalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un

Üzeri için:

  • 80 gram sütlü çikolata
  • Antep fıstık tozu yahut kırılmış fındık

Nişastalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını bir kaba koyup üzerine un hariç tüm malzemeyi ekleyip uygunca karıştıralım.
  2. Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Yuvarlak yuvarlak yapıp üzerine çatalla bastırıp form verelim.
  4. 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak formda pişirelim.
  5. Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari tarzı eritilmiş çikolaya kurabiye banıp toz fıstığa bulayalım.
  6. Kurabiyelerinizi buzlukta koruma edebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Nişastalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Pişi
Süt Helvası
Karalahana Dible
Çikolatalı Yumuşacık Brownie
Bisküvili Toplar
Yulaflı Tahin Ekmek
Hdabla | © 2025 |