Nisan Sebzesi Kuşkonmazı Tavuklu Kremalı Deneyin

Nisan Zerzevatı Kuşkonmazı Tavuklu Kremalı Deneyin Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ kuşkonmaz (300 gram kadar)
  • 300 gram sote tavuk göğsü
  • 1 paket krema
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 baş taze sarımsak (tazesini bulamayan normalini kullansın)
  • 1 havuç
  • 10 kol maydanoz
  • 1 bardak içme suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı zeytin yağı (zeytin yağı derken sıvı ayçiçek yağını değil gerçek yağ dediğiniz zeytin sıkılarak yapılan zeytin yağını kastediyorum)
  • 1′ er çay kaşığı zencefil, zerdeçal, köri, kimyon
  • Yarımşar tatlı kaşığı karabiber, toz kırmızı biber, tuz

(baharatlar damak tadınıza nazaran artıp eksilebilir)

Nisan Zerzevatı Kuşkonmazı Tavuklu Kremalı Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce saçınızı toplayın sonra ellerinizi yıkayın sonra bir önlük takın ve haydi işe koyulalım (mutfağa birinci giren acemilerin olduğunu unutmayın bu ikazım bilhassa mutfak acemisi yeni aşçılar için).
  2. Yarım bardak zeytin yağını 26cmlik kısa tencereye alın (ben kavururken yapışmasın diye granit tencere kullandım) sotelenmiş tavuk etinizle birlikte orta ocağın altını açıp kavurmaya başlayın iki çevirdikten sonra kendi haline bırakın ki biraz pişsin tavuk, et kadar suyunu salmaz bu yüzden o kendi halinde pişedursun biz sebzelere geçelim.
  3. Malzemelerinizin hepsini yıkayıp temizleyip doğrayarak işe başlayın kuru soğanı ikiye bölün dış kabuğunu soyun, ikiye bölün ve yarım cmlik küpler halinde doğrayın sonra bir tabağa koyup tezgahın bir köşesine bırakın zerzevatları kavururken tencereye birinci gidecek materyal soğan ve zeytin yağı olacak.
  4. Ardından kuşkonmazların dış kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın onu da diğer bir tabağa alıp kenara koyun.
  5. Sıra taze sarımsaklarda sarımsakları temizlerken çift katman zarlarını temizlediğinize emin olun (buna verdiğim paraya değmez kuru sarımsak kullanırım daha uygun dediğinizi duyar üzereyim lakin kuşkonmaz taze zerzevatla daha lezzetli oluyor).
  6. Bunlar hazır olana kadar tavuklar pişer dışları kızarmış tavuğu bir tabağa alın ve yağını süzmeden tencerenize 2 yemek kaşığı zeytin yağını da ekleyip orta ateşte soğanları kavurun.
  7. Soğanlar yağı çekip rengi solunca (hala diriler yalnızca yağı çektiler ki bu da ocağınızın harına nazaran 4 dakika sürer) kuşkonmaz ve sarımsakları atın ve kavurmaya devam edin.
  8. Şimdi o bir kaşık tereyağını kavrulmuş kuşkonmaz- sarımsak ve soğan karışımına katıp kavurmaya devam edin.
  9. Kuşkonmazın diriliği geçsin diye suyu ekleyin ve tencerenizin ağzını kapatın.
  10. Şimdi havucu rendeleyin. Havucu neden mi artık rendeledik? tüm bu kavurma sürecinden evvel yapsak çabuk vitamini sarfiyat, rengi solar kararır; o yüzden elinizi çabuk tutun ve havucu rendeleyin.
  11. Suyu çekince evvel tavukları tencerenin içine koyun ve 2 dk kavurun sonra havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  12. Havuç da yumuşayınca (bu da kavurmaya başladığınız andan itibaren yaklaşık 3 dk sonrasına tekabül eder) kremayı ekleyin.
  13. Hepsini şöyle bir karıştırın üstüne baharatları ekleyip 1 dk daha karıştırın ocağın altını düzgünce kısın (hala orta ocaktasınız ancak altı kısık) kapağını kapatın bırakın biraz baharatlar ve krema yemeğin içine işleyerek pişsin.
  14. Ara orta açıp karıştırıp denetim edin, krema biraz çekince maydanozu ekleyip karıştırın ve biraz daha pişirin. Krema büsbütün çekmeden ocağın altını kapatın, yemeğin kapağını açmadan buharında biraz pişip demlenmesi için 5 dk bekleyin.
  15. Ve işte kremalı tavuklu kuşkonmazınız hazır afiyet olsun.

Nisan Zerzevatı Kuşkonmazı Tavuklu Kremalı Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Ekmeği
Hamur Kızartması
Coleslaw (Lahana Salatası)
Hamburger Ekmeği
Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı
Konfetti Kek
Hdabla | © 2025 |